Behandeling chronische depressie

Behandeling van chronische depressie is belangrijk, want… chronische depressie gaat niet vanzelf over. Hooguit gaat het een korte periode beter. Een chronisch depressieve stemming is meestal moeilijker te behandelen dan andere depressies.

Componenten in de behandeling van chronische depressie

Omdat elke depressie, en elk mens, weer anders is kan de aanpak die we bij jou kiezen anders zijn dan je leest op Internet. Bel voor een persoonlijk gesprek met 06-456.08.270

Met behulp van psychotherapie kan de depressie verminderen. Daarmee kan je geleerd worden de depressie beter in de hand te houden, wat je dagelijks functioneren vergemakkelijkt en verbetert.

Is je depressie erger dan is psychotherapie alleen meestal niet voldoende. Je arts kan je dan ondersteunen door medicijnen (anti depressiva) voor te schrijven. Het gebruik van antidepressiva leidt vaak tot vermindering van de klachten, maar het neemt de depressie niet helemaal weg. Je zult vaak de depressie wel als minder zwaar ervaren.

Verder heeft sport of regelmatige beweging een gunstige uitwerking. Door je in te spannen maakt je lichaam endorfinen aan die een natuurlijke antidepressieve werking hebben. Het grootste effect heb je bij intensieve sporten, zoals hardlopen, fietsen en zwemmen. Bouw het wel rustig op!

Lees meer over de chronisch depressieve stemming: